Voornaam:

DaniŽlle Wilhelmina Johanna.
Achternaam: Oerlemans ( meisjesnaam: Overgaag )
Haarkleur: Donkerblond.
Oogkleur: Blauw.
Geboortedatum: 24 maart 1973.
Geboorteplaats: 's Gravenzande.
Woonplaats:  Amsterdam.
Broers/zussen: 3 broers.
Huisdier:  Hond.
Burgelijke staat:  Getrouwd
Kinderen:

4, Thijmen James, Fiene Joan, Benjamin Jack en Katelyn Jane.
( 1 miskraam )

Echtgenoot: Reinout Oerlemans.
Hobbies: Werken en reizen.
Irritant: Jaloerse mensen.
Opleiding: Atheneum, management & organisatie.
Favoriete boek: De initialen van Brigitte Bardot.
Favoriete film:  Dumb and dumber.
Favoriete drank: Droge witte wijn.
Werk:  Moeder.
Werk geschiedenis:  Staatslot op lokatie, Staatsloterijshow, Nos Studio Sport, De verjaardagshow, Meer dan de vrouw van.
Toekomstplannen:  Ooit een gezin met 4 kinderen.
Omschrijving:  Ze houdt van mensen, gezelligheid, muziek, reizen, stappen en op z'n tijd een goed glas witte wijn.

Het verhaal: 

DaniŽlle Overgaag is de dochter van een chrysantenkweker uit 's Gravenzande. Ze heeft twee oudere broers die haar aanmoedigden om ook te gaan wielrennen. Op 10 jarige leeftijd was ze lid van wielervereniging Westland Wil Vooruit en daar versloeg ze al de jongens van haar leeftijd, waaronder Michael Boogerd. Na de lagere school zat ze op Westland College in Naaldwijk, waar ze in 1991 haar VWO-diploma behaalde. In 1989 won ze de nationale titel bij de junioren en werd ze derde bij het WK junioren. Haar droom was om op de Olympische spelen in Barcelona in 1992 een medaille te winnen. Vlak hiervoor kreeg ze echter last van een slecht werkende schildklier en viel haar Olympische droom in duigen. Met medicijnen kwam ze er weer bovenop en werkte ze aan een comeback, terwijl ze tegelijkertijd een hbo-avondopleiding management en organisatie volgde. Na haar comeback nam DaniŽlle weer deel aan onder andere de Tour Feminin en de WK's maar haar motivatie was niet meer die van voor haar ziekte, in 1995 besloot ze daarom haar wielerloopbaan te beŽindigen. 
Eveneens in 1995 werd ze landelijk bekend via de shampooreclame van Andrťlon (Pam, je haar danst!).
In hetzelfde jaar ging ze werken voor Veronica-sportradio als verslaggeefster en als co-presentatrice van het tv-programma Superelf. Niet veel later deed de Staatsloterijshow haar een aanbod als assistente van Marc Klein Essink. Als de presentatrice van het 'Staatslot op locatie' trad ze definitief toe tot de Bekende Nederlanders. Ze komt dan ook in de roddelbladen te staan als de vriendin van Rintje Ritsma, de latere Tour de France winnaar Lance Armstrong en Reinout Oerlemans. Haar relatie met Reinout Oerlemans betekende het einde van haar carriŽre bij de Staatloterijshow, dit omdat Reinout de presentator was van de concurrerende Postcodeloterijshow. Toen Studio Sport haar dan ook een baan aanbood als presentatrice van het Sportjournaal tijdens het Ontbijtjournaal zei DaniŽlle ogenblikkelijk ja. Sinds 1 januari 1999 konden we haar dan ook 's ochtends bij Ontbijt tv en 's middags bij Middageditie bewonderen. Dat DaniŽlle zich bij Studio Sport als een vis in het water voelde bewijzen onder andere de titel mooiste Nederlandse vrouw van 1999 die ze kreeg van de lezers van het Algemeen Dagblad en de Viva-ster voor de 'sterkste vrouwelijke tv-persoonlijkheid van 1999 die ze op het Televizier-gala in ontvangst mocht nemen.
Momenteel is DaniŽlle bezig om voor haar eerste zoon, Thijmen James, te zorgen maar het schijnt dat ze in het najaar van 2002 terugkomt op de buis als presentatrice van een door Reinout bedacht programma bij de KRO.
Om DaniŽlle verder te volgen zie de berichten hier beneden....
 28-04-2001

Zoon voor Reinout en DaniŽlle
:

 

Een dolgelukkige Reinout Oerlemans en zijn levenspartner DaniŽlle Overgaag poseren in hun Amsterdamse woning met hun pasgeboren zoon: Thijmen James.


"We zijn heel blij met onze baby", aldus Reinout. Het kind werd zaterdag 28 april 2001 geboren in het Lucasziekenhuis.
 "Natuurlijk was ik er bij. Het moment dat DaniŽlle ons kind op de borst kreeg gelegd en
iedereen de kraamkamer verliet was een van de mooiste ogenblikken uit mijn leven. Je beseft opeens dat je met z'n drieŽn bent", aldus de blije vader.
bron: de telegraaf.
29-03-2004

DaniŽlle bevalt van dochtertje
door Nanninga, WilmaAMSTERDAM - DaniŽlle Overgaag (31) en Reinout Oerlemans (32) zijn voor de tweede keer vader en moeder geworden. 
DaniŽlle kreeg vlak na de Idols-uitzending van afgelopen zaterdagavond de eerste weeŽn van dochtertje Fiene Joan dat in de loop van de zondag 
( 28-03-2004 ) werd geboren. Het meisje, zusje van de 3-jarige Thijmen, is kerngezond.
bron: de telegraaf06-04-2004

Dolgelukkig met Fiene Joan
door Wilma Nanninga


AMSTERDAM - En hier is ze dan: Fiene Oerlemans. Het intussen een week oude babymeisje van Reinout Oerlemans en DaniŽlle Overgaag. Het derde kindje van de tv-presentatoren kondigde zich vlak na de Idols-uitzending van vorige week zondag aan. ĄTijdens Idols zat ik toch een beetje angstig op de bank. Niet nu lieverdĒ, vertelt DaniŽlle. ĄMaar Fiene voelde dat ze even niet gelegen kwam. De volgende ochtend om 10 uur kreeg ik de eerste wee, om half vier dezelfde middag hielden we haar in onze armen en om zes uur waren we weer in ons eigen huis. Het is echt supersnel en voorspoedig gegaan.Ē 

 Zoontje Thijmen arriveerde een paar dagen na de geboorte ook weer thuis. Hij heeft bij opa en oma gelogeerd en is snoezig voor Fiene. Hij wil zelfs de kinderwagen duwen. Ik voel me supergelukkig! En dat geldt ook voor Reinout, die zo veel mogelijk thuis langskomt. DaniŽlle kreeg vorig jaar haar tweede kindje, zoontje Reinout. Dit jongentje werd evenwel dood geboren na problemen met de navelstreng. We zullen Reinout nooit vergeten. DaniŽlle voelt zich zo goed dat ze snel weer bij SBS Shownieuws aan de slag wil. bron: de telegraafma 3 jan 2005 

Ski-ongeluk velt DaniŽlle Overgaag
door Wilma Nanninga


AMSTERDAM - Televisiepresentatrice DaniŽlle Overgaag heeft op oudejaarsdag een ernstig ski-ongeluk gehad. DaniŽlle, die met haar partner Reinout Oerlemans en enkele vrienden op vakantie was in het Zwitserse wintersportplaatsje Verbier, brak haar scheenbeen volledig doormidden.

Reinout: "Haar voet lag haaks op haar been. Haar been was boven de skischoen simpelweg afgeknapt en de voet bungelde in de sneeuw. Ze gilde van de pijn. We hebben een half uur gewacht op de ambulancehelikopter en DaniŽlle is onmiddellijk geopereerd in het regionale ski-ongelukkenhospitaal van Wallis. De operatie was zeer zwaar en de revalidatie zal lang zijn. De Zwitserse artsen verwachten minimaal twee maanden."

 bron: de telegraafma 3 jan 2005 

DaniŽlle Overgaag weer thuis

 

AMSTERDAM - DaniŽlle Overgaag heeft bij een skiongeluk in Zwitserland haar scheenbeen gebroken. De presentatrice van het programma Shownieuws is in een Zwitsers ziekenhuis geopereerd en maandag weer thuisgekomen. De presentatrice liet maandag weten dat ze twaalf weken rust moet houden.

AMSTERDAM - DaniŽlle Overgaag hield een korte wintersportvakantie met haar partner Reinout Oerlemans. Die kwam al eerder terug naar Nederland, omdat hij druk bezig is met de voorbereidingen van het tv-programma 'Nationale Actie voor AziŽ', dat donderdag wordt uitgezonden op Ned. 2, RTL4 en SBS6.

bron: de telegraaf23-03-2006

Hollands welvaren


De kinderen van DaniŽlle Overgaag kregen borstvoeding, net als de 65 blozende babyís die haar omringen tijdens de opening van de Negen Maanden Beurs. Het evenement voor zwangere vrouwen ging gisteren van start in de Amsterdamse RAI, begeleid door massaal babygekir, gesputter en geschreeuw. De dreumesen kwamen naar de RAI als het levende bewijs van de kracht van moedermelk. Een gezondere hap voor babyís is er niet, bleek weer eens uit recent onderzoek. ĄHet is ook heel intiem met je kindĒ, aldus DaniŽlle, die momenteel voor de vierde keer in verwachting is. Voor de andere dames op de beurs had ze zure bommen in de aanbieding en die vonden gretig aftrek


bron: de telegraaf09-04-2006

Laatste afscheid van Frťdťrique


Reinout Oerlemans, vergezeld door zijn vrouw DaniŽlle Overgaag, kreeg het gisteren na de crematie van de slechts 38 jaar geworden actrice Frťdťrique Huydts even te kwaad. Oerlemans, Frťdťriques vroegere soapcollega uit GTST: ĄSoms ontgaat je de rechtvaardigheid. Als er iemand verdiende te leven was zij het wel. Ik kende geen sprankelender mens. Het is heel zwaar, vooral voor haar ouders, die eerder hun zoon verloren. Zij gaan echt helemaal alleen weg uit het crematorium.Ē
Het lichaam van de actrice, in een met bloemen overladen kist, werd met een witte rouwauto naar begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis vervoerd. De uitvaart speelde zich af in volledige privacy.
In de aula van het crematorium waar de levenslustige Frťdťrique werd herdacht waren haar ouders, Frťdťriques vriend DaniŽl, naaste familieleden en goede vrienden en vriendinnen uit het vak. Onder de genodigden bevonden zich Wendy van Dijk en Chris Zegers (zie foto), Rick Engelkes, Isa Hoes, Victor Reinier, Angela Schijf en Haye van der Heyden. Hij en zijn vrouw zagen Frťdťrique nog twee dagen voor zij, na darmkanker
te hebben overwonnen, aan een niertumor overleed.

bron: de telegraaf13-06-2006

Reinout en DaniŽlle hebben er een zoon bij: 

AMSTERDAM - DaniŽlle Overgaag en Reinout Oerlemans hebben hun vierde kind gekregen. Het is een zoon en hij heet Benjamin. Benjamin werd geboren op 12-06-2006 om 12:06 uur

De oudste zoon van DaniŽlle en Reinout, Thijmen heeft er met de komst van Benjamin weer een broertje bij. Eerder was DaniŽlle al in verwachting van een jongetje, Reinout jr., maar hij kwam na een miskraam in de vijfde maand van de zwangerschap dood ter wereld.

Na dit grote verlies raakte DaniŽlle opnieuw in verwachting en schonk ze eind maart 2004 het leven aan dochter Fiene-Joan.

bron: de telegraaf22-12-2007

Reinout en DaniŽlle gaan trouwen:
door Wilma Nanninga
AMSTERDAM
 -  Vlak voor ze verhuizen naar 
Amerika gee
ft Reinout Oerlemans (36) zijn jawoord
aan DaniŽlle Overgaag (34). De tv-producent heeft haar afgelopen weekend in New York gevraagd. Reinout had met de precisie van een topregisseur alles van tevoren geregeldĄDaan wist echt van niks. We waren met vrienden in New York om de kerstsfeer te proeven en een paar shows te zien. Dat soort dingen. En dan lekker in het magische hotel Waldorf Astoria logeren. Ik had alles gearrangeerd. Ook dat we zogenaamd toevallig werden gevraagd om een rondleiding te krijgen door het fameuze hotel.Ēbron: de telegraafGrote dag op 28 juni

DaniŽlle en Reinout trouwen op 28-06-2008.

door onze redactie
AMSTERDAM
 -  Glamourkoppel DaniŽlle Overgaag en Reinout Oerlemans stappen op 28-06-2008 in het huwelijksbootje.


Reinout en DaniŽlle, die al jŠren een relatie hebben, zullen elkaar op 28 juni het jawoord geven. Daarna gaat het stel met hun drie kinderen naar Los Angeles verhuizen, want producent Reinout wil daar hoge ogen gaan gooien. Dat is ook de reden dat het een knalfeest moet worden, het zal het laatste feest zijn dat de twee in Nederland zullen geven.....bron: de telegraafza 28 jun 2008 

Reinout Oerlemans trouwt DaniŽlle Overgaag
onze redactie 


AMSTERDAM - Reinout Oerlemans (37) en DaniŽlle Overgaag (35) gaven elkaar zaterdagochtend om 11:15 uur het ja-woord.

 

De televisieproducent heeft zijn DaniŽlle vorig jaar ten huwelijk gevraagd. Hij nam haar mee voor een rondleiding in een chique hotel in New York en op de bovenste verdieping stonden de rode rozen en champagneflessen al klaar. 

Beste vrienden, waaronder Joop en Janine van den Ende, en familieleden waren aanwezig tijdens de plechtigheid. Op de receptie, die ook in huize Oerlemans wordt gehouden, worden maar liefst vierhonderd gasten verwacht. Tegen de avond verplaatst de menigte zich naar de tuin voor een groot Amerikaans feest. Jim, Jamai en Lee Towers zingen daar de sterren van de hemel en Joop van den Ende gaat het kersverse bruidspaar toespreken. 

Over drie weken verhuizen Reinout en DaniŽlle met kinderen Thijmen (7), Fiene (4) en Benjamin (2) naar Hollywood. Oerlemans zal vanaf daar leiding gaan geven aan zijn productiebedrijf Eyeworks. De voormalige GTST-acteur is volgens bronnen de rijkste dertiger van Nederland, zijn vermogen wordt op 80 miljoen euro geschat. 


bron: de telegraafwo 24 dec 2008, 06:00 

Reinout en DaniŽlle krijgen baby!
door Wilma Nanninga 

AMSTERDAM -  Een heerlijk kerst voor tv-maker Reinout Oerlemans en zijn vrouw DaniŽlle. Zij is opnieuw zwanger. 'Ik ben nu negen weken op weg. En bij de gynaecoloog hebben we het hartje al horen kloppen.'

Reinout: ĄHet is helemaal gepland. Daan en ik hebben er eerst over gepraat en toen besloten ervoor te gaan. Het is wonderwel gelukt.Ē

Nuchtere Daan, die vlak voor ons gesprek van de loopband komt Ė ĄEen uur per dag wandelen is gezondĒ Ė refereert met die opmerking aan Reinout jr. Zij verloor dat kleintje na vijf maanden in de baarmoeder. DaniŽlle is er openhartig over.
Zoals over alles.

Reinout en DaniŽlle emigreerden vijf maanden geleden met hun drie kinderen Thijmen van zeven, Fiene van vier en Benjamin van twee jaar naar Hollywood. Het gezin heeft het er zeer naar zijn zin. Reinout: ĄJe woont in een soort reservaat van sterren. Maar het is minder plastic dan wij Nederlanders denken. Ik vermoed dat wij hier wel echte vrienden opdoen. "

DaniŽlle vertelt: ĄWeet je wat grappig is? Dat ik die sterren allemaal niet van naam ken. Terwijl Reinout dit een ísterrenreservaatí noemt. We zitten vaak met de kinderen in een parkje vlak bij ons huis, omdat onze tuin en het zwembad niet klaar zijn. De kleine Ben speelt daar met het jongste geadopteerde zoontje van actrice Sharon Stone. Dat weet ik nu inmiddels. Maar laatst zat ik onbekommerd te kletsen met een door de dokter mooi strakgetrokken mevrouw. Toen ze opstond werden de paparazzi wild; bleek ze een ster in Desperate Housewives. Dat wist ik dan weer niet.Ē

bron: de telegraafzo 12 jul 2009, 21:02 

Dochter voor Reinout en DaniŽlle.
van onze redactie 

AMSTERDAM - DaniŽlle Oerlemans is vrijdagavond bevallen van een meisje.Reinout en DaniŽlle hebben hun dochter de naam Katelyn Jane gegeven.
"Moeder en dochter maken het goed", zo laat een woordvoerster weten.
Reinout en DaniŽlle, die tegenwoordig in Los Angeles wonen, hadden al twee zoons en een dochter; Thijmen James (8), Fiene Joan (5) en Benjamin Jack (3).

bron: de telegraafwo 15 jul 2009, 06:00 

Gezin Reinout Oerlemans compleet.
door Wilma Nanninga 

AMSTERDAM -  Het gezin van Reinout Oerlemans is compleet. ĄToen ik deze foto zag wist ik hetĒ, zegt Danielle Oerlemans (36) glimlachend.,,Thijmen, Fiene, Benjamin en Kate. Allemaal op een rij. En dan het besef dat deze bevalling waarschijnlijk de laatste was die ik meemaak. Ontroerend.Ē

De voormalig wielrenster ligt nog lekker in Nederland in het kraambed. ĄDe bevalling vrijdag in het ziekenhuis is heel goed gegaan. Niet te kort en niet te lang en ik was omringd door heel lieve mensen. Inclusief papa Reinout. Kate doet het heel goed. Ik geef haar nu drie keer per nacht de borst en tussendoor slapen we. Ik voel me ook prima. Mijn kraamhulp, die bij alle kinderen heeft geassisteerd, heeft tot nu toe kunnen voorkomen dat ik het gras ga maaien.Ē

De andere kinderen gaan, vertelt Danielle, heel lief om met hun nieuwe zusje. ĄFiene bood zelfs aan om Kate de volgende keer de borst te geven. Ultiem moedertje spelen. Zo schattig.Ē

Het gezin Oerlemans gaat eind volgende week met vakantie naar Frankrijk. Reinout was deze zomer regisseur van de film Komt een vrouw bij de dokter. In september gaat het zestal weer terug naar Hollywood.

bron: de telegraaf